Skip to content

Yoga: Barnets stilling, Balasana

Posted on
Yoga: Barnets stilling, Balasana

En af mine topfavorit stillinger i yogaen og den kan laves aktivt eller som her på billedet afslappende. En øvelse, der laves stort set hver gang på mine faste, ugentlige hold Yoga for alle og Yoga for super sensitive kvinder i Studio Styrke og Balance.

 

SÅDAN GØR DU

Start på alle fire og herfra spred knæende lidt ud, saml storetæerne og tag en god indånding. På næste udånding sænker du enden ned mod fødderne, strækker armene så underarmene og panden kommer i yogamåtten og giver efter i stillingen. Lig her og træk vejret i 5-10 dybe, rolige vejrtrækninger.

Forsøg at give efter i hofterne, ryg, nakke, skuldre og arme. Lad maven være afslappet og tillad den at fylde, det, den nu engang gør. For at komme dybere i stillingen, spred knæene endnu mere ud til siderne.

Kom ud af stillingen ved langsomt at skubbe dig op siddende med enden på fødderne, saml hænderne håndflade ved håndflade foran hjertet og mærk effekten af øvelsen. Sid et øjeblik.

Se her en video af øvelsen

 

DET FÅR DU UD AF STILLINGEN

  • Smidiggør dine hofter
  • Strækker din hele ryggen
  • Lænden strækkes og aflastes
  • Lægger et blidt pres ind på øjenbrynscenteret (punktet mellem dine øjne), det 6. chakra, der bla. omhandler intuition. Når du får det blide pres på området, stimulerer du dermed din intuition. (Husk at yoga er mere end blot stræk, smidiggør og styrkende øvelser!).
  • En mental pause og bruges ofte barnets stilling i yogaen som en pausestilling undervejs mellem de mere intense stillinger, hvor både kroppen og sindet får ro.

 

LAV ØVELSEN DYNAMISK I FLOW, FOKUS PÅ ÅNDEDRÆTTET

Lav øvelsen i flow sådan; Stå på alle 4 og tag en god indånding. På næste udånding sænker du enden mod fødderne og panden mod gulvet og bliver et ganske lille øjeblik i stillingen, på indåndingen kommer du tilbage på alle 4 og bliv et lille øjeblik. Herfra fortsæt på indåndingen ned i barnets stilling, udånding op igen og fortsæt 10-12 gange. Sidste gang du kommer i barnet stilling, bliver du der og giver efter i stillingen 5-10 dybe, rolige vejtrækninger.

 

TIP

Kan din pande ikke nå underlaget, så kan du bruge en yogablok, et foldet tæppe eller dine hænder under.

Kan enden ikke nå fødderne, læg en pude eller et foldet tæppe ind under.

Stive ankler; læg et sammenrullet tæppe ind under anklerne.

Problemer ved knæ; læg evt. et tæppe under knæene, især ved den dynamisk version, da det kan være lidt hårdt for knæskallerne. Ved ømme knæhaser, kan du lægge et foldet tæppe helt ind i knæhaserne, det letter lidt af trykket.

Rigtig god fornøjelse med barnets stilling Balasana.

Nameste Mette <3

LÆS OGSÅ

Tilmeld dig mit nyhedsbrev
og modtag nyt fra HEY NAMASTE