Skip to content

OM AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV

Posted on
OM AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV

“Du skal måske nok først selv finde fred med din sensitivitet, det tror jeg er vigtigst. For mig selv var det en kæmpe lettelse, at finde hsp, for jeg blev altid gjort til et lidt mærkeligt barn; stille, indadvendt og ‘sart’ og sikke vidunderligt, at finde ud af, at jeg ikke var alene. Det er derfor, jeg har min store passion for, at hjælpe andre sensitive menneske…… husk på, at vi er 15-20% over hele kloden, det kan være godt, at læne sig lidt op ad!!”.

 
Ovenstående har jeg netop skrevet til en ny kunde i klinikken. En person, der har svært ved, at hvile i sin sensitivitet og føler, at han skal være en anden for, at ‘være god nok’. Jeg forstår ham kun alt for godt….. for jeg har selv en følelse af, at være blevet gjort forkert hele min barn- og ungdom; kunne jeg dog ikke bare lade være med, at være så nærtagende, tænke så meget over tingene, sige noget mere, lære at sige pyt, blevet gjort forkert ift min sensitivitet ift temperaturer, mad(konsistens), høje lyde og stemninger. Men NEJ, det kan jeg ikke, for det ligger ikke til min natur, jeg er et tænksomt menneske, der reflekterer utrolig meget over tingene (okay, nogen gange måske lidt for meget…!) og tager folks ord og handlinger nært. Jeg føler meget; højt og lavt, mærker alle stemninger og bliver utrolig drænet af, at være i selskab med mennesker, der ikke er kærlige og rummelige over for hinanden.
 
Da jeg sidst i mine 20’ere fandt begrebet ‘hsp’ (highly sensitive person), mærkede jeg en kæmpe lettelse og jeg kan huske, at jeg græd og græd, da jeg læste artiklen i Alt for damerne og lang tid efter. Endelig var der en, der forstod, hvordan jeg havde det, endelig blev jeg mødt med en viden om MIG, endelig følte jeg, at jeg altså ikke behøvede, at lave om på mig selv og vigtigst: At jeg IKKE var forkert!! Da jeg fortalte det til den person, der vel bør stå en allernærmest, var reaktionen “Ja, vi har jo altid vidst, at du var lidt anderledes”! Og lad mig bare sige, at det ikke var sagt specielt positivt og rummende….puha!!! Der følte jeg mig endnu mere afvist og der skete noget indeni mig og en beslutning om, at hjælpe andre sensitive mennesker med, at forstå og acceptere sig selv, blev truffet. Al den lidelse, jeg selv var gået igennem, ville jeg så gerne hjælpe andre med, at komme ud af og jeg har i den dag i dag, truffet et bevidst valg om, ikke at være sammen med mennesker, der ikke accepterer og rummer mig præcis, som jeg er samt mennsker, der dræner mig. Det er min måde, at ære og beskytte min sensitivitet og på den måde kan jeg allerbedst stå ved mig selv! Altså når jeg ikke føler, at jeg skal lave om på mig selv for, ‘at passe ind’…..
 
… og at kunne dele ud af den gave, det også er, at være et særligt sensitivt menneske. Det har jeg gjort professionelt siden 2011 og mange af de mennesker, der vælger at komme i min klinik og yogastudio er også særligt sensitive. Nogle ved det ikke og kommer måske fordi de oplever indre uro, bliver stressede og angste, fordi de ikke står ved dem selv.
 
For at vende tilbage til starten af dette lange opslag (det var altså slet ikke min mening!), så var min respons et svar på dette, som min kunde, havde skrevet:
 
“Jeg kan nu se at jeg laver mig om hele tiden, for at tilpasse mig, som du siger. Det giver anstrengt uro indeni og dels fører til lav selvværd. Og det der afstand mellem den ægte X og den X jeg optræder som (og det er virkeligt som en teater spil, ikke?).”
 
– Puha, sikke en erkendelse, hva?!?!
 

SKAL JEG OGSÅ HJÆLPE DIG MED, AT SE DIN SENSITIVITET SOM EN GAVE? SÅ ER DER FORSKELLIG MULIGHEDER:


Senere fortæller jeg mere om det særligt sensitive karaktertræk. Vidste du feks. at det er medfødt? 

 

Fra mit hjerte til dit, Hey namaste Mette ♥

LÆS OGSÅ

Tilmeld dig mit nyhedsbrev
og modtag nyt fra HEY NAMASTE