Skip to content

HVAD ER YIN YOGA OG HVORFOR ER DET SÅ VIGTIGT I VORES MODERNE SAMFUND?

Posted on
HVAD ER YIN YOGA OG HVORFOR ER DET SÅ VIGTIGT I VORES MODERNE SAMFUND?

Aaah, yin yoga….jeg er vild med dig!!

Selvom yin yoga både kan være sejt og gøre ondt som bare pokker, kan det samtidig være enormt forløsende og utrolig rart og afspændende. Derfor er jeg vild med yin yoga, fordi det både udfordrer, strækker og afspænder både min krop, sind og sjæl.

MEN HVAD ER DET?

Yin yoga er en stille, meditativ yogaform og her arbejder man med bindevævet, meridianbaner (energibaner i kroppen), qi (livsenergi) samt de forskellige organer. Du vil typisk opleve, at ligge i stillingerne 3-5 min., men nogengange endda længere tid og så er det kun siddende og liggende stillinger.

HVORFOR ER DET GODT, AT LAVE YIN YOGA?

Du kan se yin yoga som en fin pause fra hverdagen og det vil give dig øget ro i krop og sind, som alle kan have brug for i et travlt hverdagsliv. Formålet med øvelserne er, at afbalancere dit nervesystem, genoplade batterierne, få kontakt til dit åndedræt og skabe mere balance og harmoni. Yin yoga har desuden en positiv effekt på, at slippe spændinger og stress og så vil yin yogaen hjælpe dig med, at få energien i kroppen til, at flyde mere frit idet du slipper af med ubalancer og spændinger.

HVORDAN HAR JEG DET BAGEFTER?

Du vil formegentlig føle en form for forløsning og mere ro i kroppen. Men nogle gange kan man også opleve en form for uro, især hvis der har været meget, at arbejde med. Så tager det lidt tid i kroppen, inden det falder på plads og jeg anbefaler altid, at man tager det roligt efterfølgende og går tidligt i seng, hvis muligt. Du kan også opleve, at du føler dig mere sårbar, da man ofte kommer i kontakt med forskellige følelser, når man ligger så lang tid i stillingerne og i samtidig oplever en efterhånden sjælden stilhed.

HVORNÅR ER NÆSTE YIN WORKSHOPS SÅ?

Næste yin workshop finder du i KALENDEREN, der altid er opdateret.

Fra mit hjerte til dit, Hey namaste Mette ♥

LÆS OGSÅ

Tilmeld dig mit nyhedsbrev
og modtag nyt fra HEY NAMASTE