Skip to content

ACCEPTERER DU DIG SELV SOM SÆRLIGT SENSITIV? (OG DAGENS TIP)

Posted on
ACCEPTERER DU DIG SELV SOM SÆRLIGT SENSITIV? (OG DAGENS TIP)

Lad mig allerførst præsentere mig selv; Hej, jeg hedder Mette og jeg er 44 år gammel og er særligt sensitiv. Jeg har siden 2011 arbejdet professionelt med sensitive mennesker og i virkeligheden stammer mit arbejde tilbage til 2008, jeg vidste bare ikke helt, hvilken påvirkning mit arbejde havde på andre sensitive mennesker og havde heller ikke defineret det som sådan. Ikke før 2011, hvor jeg for alvor startede mit arbejde for sensitive mennesker sammen med en mindfulness-instruktør, der også er et særligt sensitiv.

Min passion og mit drive ift., at arbejde med sensitive mennesker stammer fra et dybt sted inde i mig selv,  det vidste jeg bare ikke, at det handlede om, da jeg gik i gang, men nu er jeg klogere, har arbejdet med mig selv og fået en meget større selvindsigt. For hver gang, jeg hjælper endnu et sensitivt menneske, mærker jeg, at jeg selv heler en smule mere! Jeg selv har (havde!) en grundlæggende følelse af ikke, at være god nok, som jeg er og den stammer helt tilbage fra min barndom, hvor jeg oplevede, at føle mig meget anderledes, desværre også forkert og at jeg ikke blev accepteret, som den jeg var. Jeg var for sart, jeg var for stille, jeg var for følsom, jeg var for forsigtig og jeg reagerede voldsomt på tøj, der kradsede, temperaturer der var for varme/kolde, trak mig altid fra større forsamlinger og kunne tilbringe timevis alene på mit værelse i eget selskab. Og alle disse ting, blev der kommenteret negativt på igennem min barndom og ungdom og sådan noget sætter sig altså og påvirker selvtillid og selvværd……

Den dag hvor jeg lykkeligvis læste en artikel om det særligt sensitive karaktertræk, da jeg var sidst i 20’erne (mener jeg at det var), blev vendepunktet for mig. Jeg havde aldrig hørt om det før og tænk engang, jeg var jo ikke alene om, at være sådan og jeg var ikke mærkelig blot fordi, jeg slapper allerbedst af og oplader i mit helt eget selskab, bliver hurtigt overstimuleret og er mere følsom, end de fleste! Sikke en lettelse og sikke en vidunderlig information at få og herfra begyndte min interesse for selvudvikling ligesom, at spire.

Jeg har brugt mange år på, at ryste denne ‘forkertheds-følelse’ af mig, at give slip på negative overbevisninger, acceptere mig selv og sætte pris på alle de dejlige sider af det sensitive karaktertræk. (Det skal jeg nok skrive meget mere om en anden dag!). Nu accepterer jeg mig selv fuldt ud, præcis som jeg er og jeg er stolt af, at være nået så langt og at jeg hjælper alle de mennesker, som jeg gør hver eneste dag i klinik og studio Hey namaste. Det har kostet blod (ej, det er løgn!), men sved og tårer i massevis er det blevet til, især det sidste, for det har samtidig betydet, at jeg har måtte sige farvel til en masse mennesker omkring mig. Mennesker som jeg er opvokset iblandt og som jeg ikke føler, at jeg kan være mig selv sammen med, ikke være mit naturlige autentiske jeg og jeg er simpelhen færdig med, at være sammen med mennekser, der får mig til at føle mig mindre værd, ikke accepterer mit fulde jeg og min sensitive person!

Men hvad med dig; accepterer DU dit fulde jeg? Dine sensitive sider? Dine behov og tilpasser du det til dine omgivelser? Accepterer dine nærmeste dig eller prøver de, at putte dig ned i en kasse, som du ærlig talt ikke passer ned i? Accepterer du dig selv, lige som du er og tager du hensyn til dine sensitive sider?

Jeg brænder virkelig for, at hjælpe andre med, at opleve den selvforståelse og accept, som jeg har fået og den glæde over det sensitive karaktertræk vil jeg så gerne brede ud til dig og alle andre, for jeg oplever desværre, at mange sensitive mennesker går ned med stress og mister kontakten til sig selv, i forsøget på, at tilpasse sig omverden. Derudover oplever jeg, at mange sensitive har svært ved, at sætte grænser for sig selv og i relationen med andre og har nemmere ved, at mærke hvordan alle andre har det, frem for dem selv. Kære du, det må ikke ske for dig!

Hvis du kunne tænke dig min hjælp til en større selvaccept og forståelse af karaktertrækket, kan du booke en HOLISTISK MASSAGEBEHANDLING med fokus på hele dig, på dit fulde potentiale og få hjælp til at mærke både din mentale og fysiske tilstedeværelse, som værende perfekt som du er. Oplev at du slet ikke behøver at lave om på dig selv, men tværtimod finder glæden og roen dybt i DIG!

DAGENS TIP

Dagens tip er simpelhen, at tilbringe så meget tid som muligt med andre sensitive mennesker! Det kan bringe dig en større selvforståelse og en følelse af samhørighed, hvis du har en tendens til, at føle dig udenfor og anderledes. For i virkeligheden er du jo anderledes, end de fleste….. små 15-20 % af alle klodens mennesker er sensitive i en særlig grad, dvs at du jo tilhører et mindretal og dermed skiller du dig ud fra de resterende 80-85 % af! Men det er helt fint, for du er jo slet ikke alene og det kan være til stor gavn at vide!

Når du tilbringer tid med andre sensitive mennesker, vil du måske opleve, at du kan ‘være dig selv’ og ‘give slip på alle forestillinger om ‘hvordan og hvad, man bør være’. Og at du bare ‘kan være dig selv fuldstændig, som du er’. Og det er simpelhen lykken, det kan jeg se uge efter uge i yogastudiet, når jeg underviser mit YOGAHOLD FOR SENSITIVE KVINDER . Den glæde og samhørighed der er på holdet er fuldstændig fantastisk, den ro og nærvær der er, når alle disse kvinder mødes, giver mig den største glæde og lykkefølelse ever!

Så lad mig høre, accepterer du dig selv som det sensitive væsen, som du er?

Fra mit hjerte til dit, Hey namaste Mette ♥

LÆS OGSÅ

Tilmeld dig mit nyhedsbrev
og modtag nyt fra HEY NAMASTE