Skip to content

5 TIPS TIL EN MERE BÆREDYGTIG HVERDAG

Posted on
5 TIPS TIL EN MERE BÆREDYGTIG HVERDAG

Som jeg skrev i mit blogindlæg 10 ting jeg vil lave i 2019, så står det, at leve mere bæredygtigt i hverdagen højt på min liste og jeg har allerede taget flere initiativer, som jeg vil dele med dig her. Egentlig synes jeg selv, at jeg var ret dygtig, for jeg har levet så tæt på 100% økologisk, som muligt både med madvarer, sminke og personlige plejeprodukter, men jeg kunne sagtens se, at jeg godt kunne oppe mig lidt. Og økologi er jo ikke nødvendigvis lig med bæredygtighed.

Så her er hvad, jeg har gjort indtil videre

1. Jeg har skiftet mine vatrondeller ud med nogle genanvendelige, som er lavet i økologisk bomuldsfrotté og kan vaskes igen og igen. Der findes mange forskellige former for bæredygtige rensepads og skulle jeg vælge igen, ville jeg købe nogle, der var lidt blødere i stoffet, end frotté.

2. Skære ned på køkkenrulle har været et must for vores lille familie! Fordi vi spiser så meget frugt og grønt, skyller og renser vi det under vand (i øvrigt ofte med denne lækre veganske grøntsagsbørste) og når det så skulle tørres, har vi bare brugt store mængder køkkenrulle. Det er nu skiftet ud med et viskestykke, der har fået sin faste plads ved siden af vasken, så det altid er klart. Og så skal det selvfølgelig skiftes jævnligt, så der ikke kommer bakterier.

3. Købt madwrap! Det er noget, jeg har taget tilløb til, da jeg egentlig synes, at det er lidt underligt, men det er simpelhen så smart. Og det har gjort, at jeg er stoppet med, at købe madfilm, der jo er lavet af plastik og dermed ikke specielt godt for miljøet. Ydermere bruges det kun en enkelt gang og så smider man det ud! Det gør man ikke mad madwrap, det kan holde sig i op til et år og jeg har to forskellige slags; nemlig fra Abeego og så det her, der er lavet på økologisk bomuld og jeg har ladet mig fortælle, at man kan forlænge levetiden ved, at påføre en ny blanding af bivoks og olie. Herefter kan man bruge det som en almindelig klud og når den ikke kan klare mere, så kan den smides i komposten. Det er eddermame smart!

4. I køleskabet opbevarer jeg nu frugt og grønt i specielle poser beregnet til det. Det øger holdbarheden, når man tager det ud af det plastik, som man får varene i – feks gulerødder, kartofler og æbler og det minimerer helt sikkert madspild ift tidligere. Allerhelst køber jeg mine grøntsager hos Aarstiderne, hvor der kun bliver brugt ganske lidt plastik som emballage, men det lykkes ikke altid. Er jeg i København, kan jeg godt finde på, at svinge forbi LØSMARKET, som nu ligger på både Vesterbro og Nørrebro og her kan man selv medbringe sin emballage, så man sparer miljø og kroner på den måde. Genialt! Gamle syltetøjsglas og lignende er geniale til opbevaring af nyindkøbte madvarer og ellers kan man købe fine opbevaringsglas og flasker samt papirsposer derinde. De er et besøg værd!

5. Medbring et net, når du handler! Tænk engang så simpelt det er…. og tænk på alt det plastik (og penge!), man sparer ved, ikke at købe poser. Jeg har altid et net i min taske og i vores bil har vi hele tiden to stk liggende, så det er simpelhen så smart. Handler man hos Moshi moshi (min ynglings tøjbutik), får man altid et af deres fine prikkede net med og ligeledes har jeg modtaget flere net fra Rudolph care i gave. De er smarte og praktiske, at have, blot et lille tip. Og ellers kan jeg virkelig anbefale et lækkert, stort og robust net fra Best Behavior. Jeg har et, som jeg har fået for flere år siden og vasket flere gange og det holder bare!


Hvad er dine bedste tip til en mere bæredygtige hverdag? Del endelig i kommentarfeltet og inspirer os andre. Af hjertet tak! 


Fra mit hjerte til dit, Hey namaste Mette ♥

LÆS OGSÅ

Tilmeld dig mit nyhedsbrev
og modtag nyt fra HEY NAMASTE